Meine momentane Situation erlaubt es mir nicht, aufwendige Kuchen zu backen. Es muß schnell und ohne viel Aufhebens gebacken werden, denn 3 kleine Kinder im Hause kann meine Zeiteinteilung innerhalb einer Minute durcheinander bringen. Diese Vorraussetzung bringt dieses Rezept.
My current Situation doesn't allow me to bake cakes, that is very timeconsuming. It has to be baken fast and without any difficulites, becaus 3 little kids in the house can destroy my timeschedules within minutes. this Recipe has these preconditions.
My current Situation doesn't allow me to bake cakes, that is very timeconsuming. It has to be baken fast and without any difficulites, becaus 3 little kids in the house can destroy my timeschedules within minutes. this Recipe has these preconditions.
Zutaten für 1 Backblech:
250 g Margarine oder Butter
200 g Zucker
100 g Marzipanrohmasse
1 Prise Salz
1 EL Zitronensaft
1 Pck. Vanillezucker
6 Eier
300 g Weizenmehl
½ TL Backpulver
4 Äpfel
200 g Schmand
1 Päckchen Vanillin Zucker
Fett, für das Blech
Mehl für das Blech
250 g Margarine oder Butter
200 g Zucker
100 g Marzipanrohmasse
1 Prise Salz
1 EL Zitronensaft
1 Pck. Vanillezucker
6 Eier
300 g Weizenmehl
½ TL Backpulver
4 Äpfel
200 g Schmand
1 Päckchen Vanillin Zucker
Fett, für das Blech
Mehl für das Blech
Zubereitung:
- Äpfel schälen, entkernen und in Spalten schneiden. Äpfel in eine Schüssel geben und mit 1 EL Zitronensaft beträufeln. Marzipan in kleine Stücke zupfen und mit Margarine oderButter mit 200g Zucker, Vanillezuckerund Salz. 4 Eier nacheinander unterrühren.
- Das Mehl mit dem Backpulver mischen und unterrühren.Ein Backblech (32x39cm) fetten, mit Mehl bestäuben. Teig darauf verteilen.
- Die Apfelspalten auf dem Teig verteilen. Im vorgeheizten Backofen bei 175°C 30 Minuten backen.
- 2 Eier mit Schmand und Vanillin Zucker verrühren. Den Guss nach 30 Minuten Backzeit gleichmäßig über den Kuchen gießen und bei gleicher Temperatur weitere 20-25 Minuten backen.
- Abkühlen lassen.
Ingredients for 1 baking tray:
250g butter or margarine
200g sugar
100g marcipane
dash of salt
1 Tblsp. lemon juice
1 package vanilla sugar
6 eggs
300g all purpose flour
4 apples
200g sour cream
1 package vanilla sugar
oil for greasing
flour for baking tray
Methode:
- Peel apples, remove the core and cut them into slices. Put apple slices in a bowl and sprinkle with 1 tablespoon lemon juice. Pluck marcipane in little pieces and mix it with butter or margarine, sugar, salt and vanilla sugar. Stir in eggs one by one.
- Mix baking powder with flour and fold in the batter. Grease baking tray (32 X 39 cm) and dust with some flour. Distribute batter on the tray.
- Distribute apple slices on the batter. Bake in a preheated stove (175°C) about 30 minutes.
- Mix 2 eggs with sour cream and vanilla sugar. Put the flush after 30 minutes baking time evenly on the cake and bake for further 20 - 25 minutes.
- Let it chill.
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