Advent time- cookie time. Many bloggers have started baking cookies during the 1. advent. Unfortunately my kids got the cold and many people celebrates their christmas party in our restaurant. So I started delayed in the cookie season.
Zutaten:
100g Schokoladentropfen
1 Vanilleschote
160g Butter
120g brauner Rohrzucker
1 Ei
1/2 Packung Backpulver
2 TL Lebkuchengewürz
80 g gehackte Mandeln
200 g Mehl
Zubereitung:
- Vanilleschote längs halbieren, das Mark herauskratzen.
- Butter und braunen Rohrzucker ca. 2 Min. aufschlagen. Das Ei einrühren.
- Schokoladentropfen, Vanillemark, Backpulver, Lebkuchengewürz, gehackte Mandeln und Mehl vermischen und unter die Butter/Rohrzuckermasse ziehen.
- Backblech mit Backpapier auslegen. Mit einem Teelöffel kleine Teighäufchen darauf setzen. Genügend Abstand dazwischen lassen. Im vorgeheizten Backofen, mittlere Schiene bei 175°(Gas: Stufe 2) ca. 15 Min. backen.
Ingredients:
100g chocolate drops
1 vanilla bean
160g butter
120g brown sugar
1 egg
1/2 Package baking powder
2 tsp. gingerbread spice
80 g chopped almonds
200g flour
Methode:
- Slice vanilla bean and scratch the pith out.
- Beat butter with brown sugar for about 2 minutes. Stir in the egg.
- Mix Chocolate drops, vanilla pith, baking powder, gingerbread spice, chopped almonds and flour and add in the 2.).
- Place a baking sheet on a baking tray. Use a teaspoon to put some dough on the sheet. Please keep enough distance between the dough. Bake in a preheated oven ( 175 °C) ca. 15 minutes.
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