When I want to bake a cheesecake and I plan to bake one, it happens every time- I mean every time, that I only buy 500g low fat curd cheese. I don't know the reason why it always happen. After shopping the great recipe search begins, which cheesecake needs only 1 package low fat curd cheese or I find a recipe with 40 % fat curd cheese or at last I fish out a recipe, which is timeconsuming. This recipe is brillant for me: only 500g low fat curd cheese, easy to bake and delectable.
Zutaten für 26 cm Springform:
125g weiche Butter oder Margarine
130g Zucker
1 EL Vanilla Zucker
4 Eier
1 Pckg. Vanillepulver
4 EL Grieß
Prise Salz
500g Magerquark
1 Dose Pfirsiche
Zubereitung:
Ingredients for 26 cm Springform:
125g soft butter or margarine
130g sugar
1 tsp. vanilla sugar
4 eggs
1 package vanilla custard powder
4 tblsp. semolina
dash of salt
500g low fat curd cheese
1 can peaches
- Bakofen auf 170 °C vorheizen. Magerquark gut ausdrücken. Eigelb vom Eiweiß trennen.
- Butter oder Margarine mit Zucker, Vanillien Zucker und Eigelb schaumig schlagen. Quark, Grieß und das Puddingpulver zum Teig geben und gut verrühren.
- Eiweiß mit einer Prise Salz steif schlagen und unter der Quarkmasse vorsichtig unterheben.
- Springform fetten und die Quarkmasse einfüllen. Pfirsiche gleichmäßig auf den Teig verteilen. Kuchen ca. 60 Minuten backen.
- nach dem Backen Backofentür etwas öffnen und den Käsekuchen im Backofen langsam abkühlen lassen.
Ingredients for 26 cm Springform:
125g soft butter or margarine
130g sugar
1 tsp. vanilla sugar
4 eggs
1 package vanilla custard powder
4 tblsp. semolina
dash of salt
500g low fat curd cheese
1 can peaches
Methode:
- Preheat stove 170°C. Separate eggwhite from eggyolk. Press low fat curd cheese properly.
- Beat butter or margarine with sugar, vanilla sugar and eggyolk until fluffy. Add low fat curd cheese, semolina and custard powder and stir well.
- Beat eggwhite with a dash of salt until stiff and fold it gently in the batter.
- Grease springform and fill batter in.
- Put peaches evenly on the batter and bake for about 60 minutes.
- After baking open the stovedoor a bit and leave cheesecake in the stove for cooling.
1 Kommentar:
Hört sich sehr gut an, ich liebe Käse und Quarkkuchen ohne Boden ;o))
L G
Irène
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