On such cold winterdays my desire for chocolate increases rapidly. Maybe I need serotine to endure these dark days. That has influence in my bakings, which contains chocolate a lot. In this recipe I used one bar of chocolate.
Zutaten für 12 Muffins:
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170
100g Vollmilchschokolade
50
50
4 Eier
½
110
1
120 g gehackte Walnüsse
12 ganze Walnüsse zur Dekoration
Zubereitung:
- Backofen auf 160°C Umluft vorheizen und Muffinbackformen mit Papierförmchen auslegen.
- Butter mit der Schokolade im Wasserbad schmelzen und in eine Schüssel umfüllen.
- Den Zucker in die Schokoladenbutter einrühren, die Aromen und die Eier einzeln unterrühren.
- Mehl und Kakao mischen und unter die Buttercreme rühren. Die Walnüsse vorsichtig unterheben.
- Den Teig in die Förmchen füllen, mit einer ganzen Walnuß dekorieren und im Backofen ca 30-35 Minuten goldbraun backen.
Ingredients for 12 Muffins:
170g soft butter
100g whole milk chocolate
50g sugar
50g brown sugar
4 eggs
1/2 bottle butter-vanilla aroma
a few drops of bitter almond extract
110g flour
1 Tblsp. cocoa powder
120g chopped walnuts
12 wole walnuts for decoration
170g soft butter
100g whole milk chocolate
50g sugar
50g brown sugar
4 eggs
1/2 bottle butter-vanilla aroma
a few drops of bitter almond extract
110g flour
1 Tblsp. cocoa powder
120g chopped walnuts
12 wole walnuts for decoration
Methode:
- Preheat stove 160 °C hot air and place paperform on muffin baking tray.
- Melt butter with chocolate using double boiler method and fill it in a bowl.
- Stir sugar in the melted chocolate butter, add butter vanilla aroma and bitter almond extract. Stir eggs one at a time.
- Mix cocoa powder with flour and stir in the buttercream. Fold chopped walnuts carefully in.
- Fill batter in the papermoulds, decorate it with a walnut and bake in oven for about 30-35 minutes until golden brown.
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