Actually I baked these cookies because of the beautiful colour. You can see in the original site, that the cookies has a bright green colour. Unfortunately my cookies became only light green, although I took exactly the same pistachio amount. I guess they took food colour in the original pictures to stress the green.
Zutaten für 160 Stück:
500 g Mehl
50 g Kakaopulver
200 g Puderzucker
400 g kalte Butter
2 Eier (Kl. M)
70 g sehr fein gemahlene Pistazien
50 g gehackte Pistazien
200 g dunkle Kuchenglasur
Salz
Zubereitung:
- 250 g Mehl, 50 g Kakaopulver, 100 g Puderzucker, 1 Prise Salz, 200 g kalte Butter in Stücken und 1 Ei erst mit den Knethaken des Handrührers, dann mit den Händen zu einem glatten Teig verkneten. Den Teig vierteln, flach drücken und in Klarsichtfolie gewickelt mind. 1 Std. kalt stellen.
- 250 g Mehl, 70 g sehr fein gemahlene Pistazien, 100 g Puderzucker, 1 Prise Salz mischen. Mit 200 g kalte Butter in Stücken und 1 Ei (Kl. M) auf dieselbe Art wie unter 1. verarbeiten.
- Den dunklen Teig jeweils 5 mm dick, möglichst rechteckig ausrollen. Mit etwas Wasser bestreichen, die grünen Teigrollen darauflegen. Schokoteig eng über den Pistazienteig wickeln, gut verschließen und dabei überschüssigen Schokoteig abschneiden.
- Die Rollen erneut in Klarsichtfolie gewickelt 2 Std. kalt stellen. Dann in 1/2 cm dicke Scheiben schneiden. Im vorgeheiztem Ofen bei 180 Grad (Umluft 160 Grad) auf der mittleren Schiene 10 Min. backen. Auf einem Gitter abkühlen lassen.
- 200 g dunkle Kuchenglasur schmelzen. Die Taler zur Hälfte eintauchen, mit gehackten Pistazien bestreuen und trocknen lassen.
Ingredients for 160 pieces:
500g flour
50g cocoa powder
200g powder sugar
400g cold butter
2 Eggs ( Size M)
70g very finely grinded pistaccio
50g chopped pistacchio
200g dark chocolate
salt
500g flour
50g cocoa powder
200g powder sugar
400g cold butter
2 Eggs ( Size M)
70g very finely grinded pistaccio
50g chopped pistacchio
200g dark chocolate
salt
Methode:
- Mix 250g flour, 50g cocoa powder, 100g powder sugar, dash of salt, 200g cold butter in pieces and 1 egg with a dough hook and then with hands to a smooth dough. Quarter dough, press it flat and wrap in film and refrigerate for at least 1 hour.
- Prepare dough with 250g flour, 70g finely grinded pistacchio, 100g powder sugar, dash of salt, 1 egg and 200g cold butter in pieces in the same way like 1..
- Roll dark dough about 5 mm thick rectangularly. Spread with some water and place green dough on it. Wrap chocolate dough tightly around pistacchio dough, seal the dough and cut excessive dough.
- Wrap dough again in film and cool for 2 hours. Cut dough in 0,5 cm thick slices. Bake in a preheated oven 180 °C (160 °C hot air) on the middle rack ca. 10 minutes. Let it cool.
- Melt 200g dark chocolate. Dip cookies half into the dark chocolate, sprinkle with chopped pistacchio and let it dry.
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