Every year it is time for cookies now. I don't want to serve Vanillekipferl like every year, so I decided to bake Puddingkipferl . These cookies are popular in our family. They are finer than Vanillekipferl and its corner are covered with chocolate which increased the popularity. I cannot say how many cookies can be baken, because my 2. son ate a lot of raw dough.
220
120
100
1
2Eigelb
2
Zartbitter Kuvertüre
Zubereitung:
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Mehl mit den übrigen Zutaten der Reihe nach in eine Schüssel geben und mit dem Handmixer zu einem Teig verkneten. Auf der Arbeitsfläche noch etwas mit den Händen verkneten.
Den Teig zu einer 2 cm dicken Rolle formen und in 1 cm dicke Stücke schneiden. Teigstücke zu Rollen formen und dann zu Kipferln biegen und auf ein mit Backpapier ausgelegtes Backblech legen.
In die Mitte des vorgeheizten Backofen ( 180°C) schieben und ca. 12 Minuten backen.
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Nach dem Abkühlen Kuvertüre im Wasserbad erhitzen und die Ecken der Puddingkipferl reintunken.
220g flour
120g soft butter.
100g sugar
1 package vanilla pudding powder
2 eggyolks
2 tblsp. milk
dark chocolate
- Mix flour with other Ingredients one by one until a smooth dough is formed. Put dough on the desktop and knead with hands again.
- Form dough to a 2 cm thick role and cut in 1 cm pieces. Form pieces to roles and bow its end to kipferl. Place cookies on a greaseproof paper.
- Push cookies in the middle of the preheated oven ( 180°C) and bake for about 12 minutes.
- Heat dark chocolate with double -boiler method. Dip corner ofcolled puddingkipferl in the chocolate and let it rest.
1 Kommentar:
Obwohl Vanillekipferl ja ein Klassiker sind, finde ich dein Rezept auch interessant. stelle ich mir lecker vor.
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