Actually piping cookies is nothing special to bake. In my opinion it is simple to bake. I´ve bought a new electrician cookie press machine and wantde to try it. Nevertheless I´ve never baked piping cookie, so I took the chance and test the machine with my oldest son. It was a lot of fun for us.
375 g Butter oder Margarine
200 g Zucker
2 Packung Vanillin Zucker
1 Prise Salz
500 g Weizenmehl
125g gemahlene Mandeln
Zum Garnieren:
100g Zartbitter Kuvertüre
3 EL Kokosraspeln
bunte Zuckerstreuseln
Zubereitung:
- Butter oder Margarine mit Salz, Zucker und Vanillin Zucker cremig rühren. 2/3 des Mehls und gemahlene Mandeln unterrühren.
- Den Teig mit dem restlichen Mehl auf der Arbeitsfläche zu einem glatten Teig kneten.
- Teig in eine Gebäckpresse geben und auf mit Backpapier belegtem Backbleche spritzen.
- Die Backbleche nacheinander in den Backofen schieben und bei 180 °C Ober/-Unterhitze ca. 10-15 Minuten backen. Abkühlen lassen.
- Kuvertüre im Wasserbad erwärmen und das eine Ende in Schokolade eintauchen und sofort in Zuckerstreusel oder Kokosraspeln wälzen
Ingredients:
375 g Butter or margarine
200g sugar
2 package vanilla sugar
1 dash of salt
500g flour
125g grinded almonds
For decorating:
100g dark chocolate
3 tblsp. grated coconut
coloured sugar sprinkles
Methode:
- Cream butter or margarine with salt, sugar and vanilla sugar. Stir 2/3 of the flour and grinded into the cream.
- Put dough with the rest of the flour on a floured desktop and knead until smooth.
- Put dough in a cookie press and pipe on baking tray covered with baking sheets.
- Push baking tray one by one into the oven and bake 10-15 minutes by 180 °C. Let it cool.
- Melt chocolate using the double-boiler method and dip one end of the cookie into the melted chocolate. Immediately toss cookie into grated coconut or coloured sugar sprinkles,
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